Kävin pari viikkoa sitten Thuja Designissa helmienpunontakurssilla. Ensiksi harjoiteltiin kivihelmillä:

savukvartsi.jpg

Käytin harjoitteluun kauniin värisiä savukvartseja ja ruskeaa helmisilkkiä. Ihan ok ekaksi työksi, vaikka itse kehunkin. Sen verran taisi helmissä olla isot reijät, että vähän tuppaa solmut menemään helmien sisään jossain kohdissa..

punahelmet.jpg

Sitten päästiin "asiaan" eli punomaan makeanvedenhelmiä helmisilkkiin. Punoin itselleni nämä ihanan tumman, ehkä burgundin punaiset helmet. Laitoin hopeisen sydänlukon lukoksi, mitä voi sitten pitää vaikka edessä tai sivulla, maun ja fiiliksen mukaan.

valkohelmet.jpg

Nämä tein sitten valmiiksi kotona. Tulevat lahjaksi eräälle mulle tärkeälle henkilölle mutta en paljasta enempää ;) Tuskin helmien saaja täällä käy lukemassa mutta varmuuden vuoksi. Kauniin klassiset helmet, eikö.

Solmeilun jälkeen olikin sitten hyvä palata ns. ruotuun eli takasin hopean pariin. Pajapäivä oli eilen ja aloitin siellä tekemään, yllätys-yllätys, sormusta. Sen verran kesken jäi, että jatkan sitä siellä 2 viikon päästä. Sentään jotain sain valmiiksikin.

rwring.jpg

Russian weddingring -nimeä taitavat tästä mallista käyttää. Eli kolme sormusta limittäin/päällekkäin. Tein tämän 2 mm puolipyöreästä hopealangasta. Hauska ja nopea tehdä!

isorengas.jpg

Ketjun renkaat on tehty 10 mm veivillä eli renkailla on kokoa jo jonkun vertaa. Pitkään arvoin, että juotanko renkaat ja vasaroin soikeiksi mutta toistaiseksi olkoot näin. Kiinnitin vielä hopeisin Karen Hill Triben kauniin sydämen ketjuun.