No niin, seuraavassa sitten jo vähän luvattujakin kuvia kurssilla tehdyistä koruista! Lähinnä sormuksiin keskityin tällä kertaa mutta toki vähän muutakin tuli tehtyä. Kuvaa ei ole yhdelle ystävälle tehdystä "Ellen Woods" -kaulakorusta mutta samanlainen löytyy kyllä edellisen kurssin kuvista.

1027561.jpg

Aloitin veivaamalla 2 mm hopealangasta 8 mm veivillä renkaita. Juotin renkaat kiinni ja sitten valssailin niitä renkaita pariin otteeseen. Soikeisiin renkaisiin reiät ja näin saatiin hienoa retroketjua aikaiseksi :)))

1027563.jpg

Rannekoru "huusi" seurakseen korvakoruja ja itseasiassa ripustin vielä tuollaisen samanlaisen kahden soikilon pätkän vielä ketjuun ja kaulaankin...

Sormukset olivat kovasti mielessäni kurssille mentäessä ja niistä haaveilin. Ajatuksena oli tehdä Espoon AG -yhdistyksen jäsenellä nähtyjä sormuksia sekä sitten jotain, missä saisi opetella kiven istuttamista.

1027566.jpg

Tähän haaroitettuun sormukseen tehtiin runko 1,5 mm:n langasta. Ensin se valssattiin puolipyöreäksi ja sitten kaksi pätkää juotettiin yhteen. Sormus juotettiin yhteen tuosta "salmiakin" kohdalta. Kivi lepäilee kartiomallisessa "tötterössä", pohja on auki. Kivenä synteettinen mutta kauniin vihreä kivi. Tää ensimmäinen kappale jäi mun pikkurilliin :)

1027538.jpg

Toinen yritelmä samalla mallilla, nyt kivenä aito granaatti. Harmi, että kiven kaunis punainen väri ei halunnut tallentua kuvaan.

1027564.jpg

Tässä nyt sitten niitä 4 mm hopea"langasta" tehtyjä rinkuloita. Kuvasta ei ehkä niin hyvin välity sormuksen massiivisuus mutta voin kertoa, että massaa löytyy :D Kivenä topaasi, toisessa sormuksessa ei kiveä olekaan. Ajatus on, että näillä voi välillä korvata omat kultaiset kihla- ja vihkisormukset!

1027552.jpg

Ja kun jostain innostuu niin sitähän täytyy sitten tehdä usempi kappale :) Nyt kivinä granaatti ja ametisti.

Nää on siis tehty niin, että ensin tehdään ihan tavallinen sormus tuosta 4 mm palkista. Hopeaa kannattaa ensin hehkuttaa, että säästyy hieman vasaroinnissa. 4 mm hopea ei ihan helposti nimittäin taivu! Sitten kun saadaan kaunis rinkula aikaiseksi niin sahataan pala pois. Itse sahasin sen juotetun kohdan pois. Kivenä on 4x6 mm kivi niin sahasin n. 4 mm pätkän pois. Viilalla pientä lovea päätyihin ja sitten pihdeillä vähän venytettiin sormusta auki, kivi koloon ja pihdit pois. Sormus itsessään puristaa siis kiveä ja pitää sen paikoillaan. Varmuuden vuoksi pienen pieni tippa liimaa hopean ja kiven väliin, ettei tarvitse pelätä kiven putoamista.