Mun kuvaaja paukkas sit ulkomaille loppukesälomaks! Sai mahtavan tarjouksen, mistä ei kertakaikkiaan voinut kieltäytyä. Eli matkas ystäväni ja meidän 1,5 v. kummitytön kanssa Jenkkeihin kuukaudeks (toimii ikäänkuin au pairina pienelle). New York, Long Island... että semmosta! Ei vaan, oon tosi ilonen tyttären puolesta, loistava tilaisuus ja varmasti tekee englanninkielen taidolle todella hyvää. Kova ikävä vaan alkaa olla ja vasta viikko takana. Onneks netti ja mese ON keksitty :)

Mutta asiaan.. ollaan taas mökkeilty ja siellä tosiaan tulee tehtyä vaikka mitä kivaa. Menneen viikon "teemana" oli salpalukot ja kivat hopeariipukset. Vääntelin siis 1,5 millistä hopealankaa ja sit juottamisen jälkeen kävin "pajalla" (ihana iso maalaistaloliiteri!!!) hakkaamassa vasaralla litteämmäksi ja takomisen jälkiä. Tässä vähän kuvaa, huonoa sellaista... kivat vasaranjälkikuviot ei oikein erotu.

charmit.jpg

Tuosta kukasta, missä on vuorikristalli keskellä, syntyi jo seuraavanlainen koru:

kukka1.jpgkukka2.jpg

Eli sitä voi pitää kahdella eri tavalla. Lukon voi laittaa kukan yläpuolella olevaan renkaaseen tai sitten yhteen kukan terälehdistä. Helmet ovat Swarovskin kerman värisiä helmiä, välissä pieniä lasisia siemenhelmiä, hopeahelmiä ja vuorikristallia. Korvakorutkin tein tähän sopivat mutta en saanut hyvää kuvaa otettua, en sitten millään! Mutta siinä on samanlainen helmi ja vuorikristalli.

omput.jpg

Tyttären työnimi oli aikanaan Omppu. Kummityttären yksi nimistä, Elma, tarkoittaa turkiksi omenaa.. Ja nyt kun sitten sinne Isoon omenaan nämä pikkuomenat reissasivat, tuli mieleen vääjäämättäkin, että heille pitää saada omat omenat roikkumaan kaulaan. Millisestä hopealangasta sitten vääntelin näitä, vähän juotin muutaman paikan kiinni, vähän vararointia ja vahanauhaan roikkumaan.Tykkään itse tosi paljon!

sininendragen.jpg

Sitten aika erilaiseen (helmi)maailmaan... Hopean rinnalla teen aina välillä kultadubleesta koruja. Aina löytyy myös niitä, jotka eivät hopeaa käytä. Ja täytyy myöntää, että kyllähän tuo kulta on aika juhlavan oloista. Tässä simppeliä perusmallia. Sinisiä makeanvedenhelmiä ja välissä Swarovskin kristalleja. Lukosta roikkuu helmen lisäksi kaunis sudenkorento.

ss.jpg

Ja takas hopeaan ja sen vääntelyyn :) Tässä korussa käytin ässän muotoisia hopeajuttuja. Eli taas millisestä langasta väännettyjä ja vasaralla litistettyjä. Mikähän rakkaus mulle tuon vasaroinnin kanssa oikein syntyi :)))) Välissä sodaliittihelmiä. Täytyy sanoa, että tämä yllättävän kevyt koru on luonnossa todella paljon kauniimpi. Tein vielä korviksetkin tähän kaulakoruun sopivat:

sskorvikset.jpg

Että tämmöisiä tällä kertaa! Huomenna takas maalle ja lomaa jatkamaan :)