Käytiin eilen illalla hyvän ystävän kanssa katsomassa leffa United93. Leffahan on hyvin dokumenttimainen ja realistinen kertomus 11.9.2001 tapahtumista ja varsinkin neljännestä kaapatusta koneesta, United93:sta. Konehan ei loppujen lopuksi päässyt kohteeseensa saakka vaan syöksyi maahan ennen sitä. Kaikki koneessa olijat kuolivat. Vaikka "tarina" olikin tuttu, viimeiseen asti sitä kuitenkin toivoi, että matkustajat onnistuisivat vastakaappausyrityksessään. Minä purin hammasta niin voimakkaasti yhteen, että leuvat ovat vieläkin kipeät.

Vaikuttava elokuva ja muistutti taas mieleen sen päivän tapahtumat. Juteltiinkin kotimatkalla siitä, miten hyvin sitä vieläkin muistaa, että missä oli ja miten sai tietää niistä tapahtumista.Minä olin kaima-ystävän kanssa "yhdellä" ja siellä ollessa sain ensin tekstiviestin, että kone on törmännyt WTC:iin. Sitten ilmeisesti kapakan muutkin asiakkaat saivat viestejä ja kapakan telkkari laitettiin päälle. Siitä sitten seurattiin tapahtumia ja ihmeteltiin, että mitä ihmettä!

Sikäli mielenkiintoinen sattuma, että kun tulin kotiin ja aloin katsoa uutisia kymmeneltä, ilmeni, että New Yorkissa oli pienlentokone törmännyt korkeaan rakennukseen. Tällä kertaa ei taida kuitenkaan olla terrori-isku, konetta ohjasi joku tunnettu baseball-tähti. Mutta varmasti Yhdysvallat on taas sekaisin jonkun aikaa.

Sairasloma jatkuu (jumittava niska-hartia) ja tänään menen jumpparille Selkäcenteriin. Olis kiva, jos sais vähän apua tähän ärsyttävään "kolotukseen". Hope so!