Tänään käytiin siipan ja ystävän siipan kanssa Viinimessuilla Messukeskuksessa. Käytiin siipan kanssa viime vuonna siellä ekaa kertaa ja kokemus oli niin positiivinen, että pakkohan se oli taas mennä.

Viime vuonna ihatuttiin kovasti Etelä-Afrikkalaisiin viineihin ja niitä lähdettiin erityisesti tänään maistelemaan. Ja hyviä löytyikin! Takuu varma Stellenbochin Pecan Stream löytyi ja hyvälle maistui edelleen! Mukava uusi tuttavuus oli suomalaisten omistama Thabana-viinitila Etelä-Afrikassa. Todella mukavan makuista viiniä heillä. Ikävää vaan, ettei taida meidän Alkoista sitä viiniä saada... Ellei sitten tilaisi koko laatikollista! Täytyypä ottaa selvää.

Mukavin yllätys oli kuitenkin italialainen Girolamo Dorigo -viini ja varsinkin Schioppettino-rypäleestä valmistettu viini. Rypäle on heidän omansa ja melkein pääsi jo "kuolemaan sukupuuttoon" kunnes se taas joku aika sitten heräteltiin uudelleen henkiin. Esittelijä-tätsy kuvaili viinin makua pippuriseksi ja tammiseksi mutta minun suuhuni ja varsinkin nenääni siitä erottui todella voimakas katajan maku ja haju! Mutta huippuhyvä ja jopa hauska viini! Ajelisikohan Roomasta tuolle tilalle kuinka nopeasti.. hmmm... ;-)))

En todellakaan ole mikään viiniexpertti tai edes viiniharrastelija! Punaviineistä tykkään ja osaan sen verran sanoa niistä, että ovatko minusta hyviä vai huonoja. Ja sanoi tuolla messuillakin joku fiksu esittelijä, että niinhän se on: itse sen tietää, onko viini hyvää vai huonoa. Oma suu on paras mittari ja tuomari.

Mutta kivat oli messut ja todellakin suosittelen kaikille, jotka viineistä pitävät. Tuolla messuilla on oiva tilaisuus maistella myös niitä vähän kalliimpia viinejä, mitä ei ikinä raaskisi itselle ostaa. Ja toisaalta hyvä maistella niitä ns. perusviinejäkin, mitä sitten voisi ihan oikeasti ostaakin!