Olen kerran kokeillut hopeasavea ja täytyy sanoa, ettei jäänyt kovin kaksista kuvaa siitä materiaalista. Kovasti hankalalta ja vaikealta vaikutti! Sen takia, kun mahdollisuus tuli, lähdin mielelläni kurssille opiskelemaan tästä materiaalista lisää ja ihan opettajan ohjaamana ;) Kurssit, vaikka kalliita ovatkin, on niin ihania ja antavat paljon. Siksi mielellään niihin rahaa sijoittaakin. Onhan se kuitenkin samalla itseensä sijoittamista!

Ensituntumaa saveen otin muotin kanssa. Eli muottiin savea ja hupsis, tuli ihania juttuja ;) No ei se ihan niin näppärästi käynyt mutta niinhän se kuitenkin meni. Kokeilin siipiä ja simpukkaa. Simpukkaan istutin vielä pienen (2 mm) "timankin".

Simpukka on n. 1,5-2 cm kokoinen ja kivi tosiaan 2 mm.

Näistä siivistä tykkään erityisesti. Lisäsin niihin vielä makeanvedenhelmet ketjussa roikkumaan. Jotain herkkää näissä.

Sormuksen halusin tehdä ja varsinkin niin, että siihen istutetaan kiviä. Olikin jo vähän hankalampi juttu! Siis sormuksen tekeminen.. Savi kun meinaa kuivua niin nopeasti niin helposti tuli halkeamia ja ei meinannut liitoskohta oikein pysyä kiinni. Onneksi sitten hiomalla sai edes kohtuullisen tuloksen. Kivien istuttaminen oli mielestäni aika helppoa. Sopiva reikä vaan (helppo tehdä ennen polttamista) ja siihen kivi. Sitte uuniin! Kiillotus ja voilá :) Ei ehkä ihan kympin arvoinen mutta välttävä seiska ehkä ;)

Ruiskutettava savi oli ehkä hauskin materiaali. Pursotin sitä korkkisavesta(???) tehdyn möllykän päälle ja kiviä sinne tänne. Poltto ja näin tuli hauskoja kesäkoruja, tynnyreitä. Todella kivan näköisiä ja köykäsiä. Näitä olisi voinut tehdä vaikka kuinka paljon!

Hopeasavi innosti nyt tosiaan kovasti entistä enemmän ja varmasti jatkossakin tulen jotain savijuttuja tekemään. Harmi, että materiaali on niin kallista..