Viime syksynä käytiin porukalla opettelemassa kiven istuttamista. Ja kun jotain oppii niin halu oppia lisää on kova. Minulla ainakin.. ;) eli kurssille piti siis taas päästä! Nyt kerrattiin hieman vanhaa mutta nopeasti myös päästiin kokeilemaan meille uutta tekniikkaa. Kuten aina, aika loppui kesken ja kovasti olisi ideoita päässä. Lisää täytyy siis tehdä itsenäisesti ja seuraavaa kurssia jo suunnitella.

Tässä kurssisormuksista kuvia, jälleen kerran pahoittelut huonosta kuvanlaadusta, mun pokkarilla vaan EI saa hyviä kuvia! Tai sitten mä vaan en osaa...

Sormus sai nimen "pikakahvi"/"instancoffee". Istutus siis sama kuin ns. kahvikuppisormuksessakin. Runko on 0,8 mm levystä ja hauskan siitä tekee se, että tyvi on n. 4 mm leveä kun taas tuo kiven alla oleva kohta n. 8 mm leveä. Näin sitiä pystyi hieman kupertamaan kuitenkin niin, että tyvi ei kupertunut. Miellyttävämpi siis sormessa! Kivenä 5x7 mm granaatti.

Opella oli ihania kuviopunsseleita ja tietty piti kokeilla heti tassupunsselia. Sormus on samanlainen kuin edellinen.

Runko edelleen sama kuin edellä mutta tässä 1 mm levystä ja leveys päältä 10 mm. Koska somusta on kuperrettu ja siihen vielä juotettu millisestä levystä leikattu prikka, saattoi siihen istuttaa jopa tuon 5 millisen kiven. Kiven ihana vaaleanpunainen väri ei ikävä kyllä kuvaan tarttunut. Tässä sitten yritettiin samalla opetella ns. hiertämistekniikkaa kiven istutukseen. Huh, siinä oli jo haastetta! Ainakin minulle.. ;) Tätä siis aletaan treenata, sen verran vaikealta tuntui ensiyrittämällä.

Tässä harjoiteltiin samaa istutusta mutta runko nyt eri. 4 mm langasta valssattu hieman puolipyöreäksi ja siihen istutettu 3 mm kirkas zirkoni. Tästä tykkään tosi paljon vaikka on tosi yksinkertainen. Tai ehkä juuri siksi..