Olin niiden onnekkaiden joukossa, jotka tänä keväänä pääsi Anne Heinon hopeakursiille Espoon työväenopistossa. Olin itseasiassa samanlaisella kurssilla jo syksyllä ja toivon, että taas ensi syksynä mahtuisin mukaan.

Ikävävä kyllä kevätflunssa tms. iski ekana kurssiviikonloppuna ja kuumeisena ja nuhaisena ei kauheasti jaksanut hopeiluun keskittyä :( mutta jotain sentään sain aikaseks ja tässä kuvia niistä:

blankkosormus.jpg

Oikeastaan ensimmäinen ja ainukainen valmiiksi mietitty juttu oli paksuhko hopeasormus, mihin oli tarkoitus laittaa makeanvedenhelmi (puoliporattu). Mietin pitkään helmeä mutta jätinkin sormuksen ihan noin, ilman mitään. Ei mikään vaikea tekele mutta 1,5 levystä tehtynä mukavan paksu ja muhkea sormus ns. arkikäyttöön :)

perhoissormus.jpg

Toinen sormus onkin sitten ihan erilainen ensimmäiseen verrattuna. Sormuksena 2,5 mm langasta tehty rengas ja siihen liitetty perhonen. Perhosen sahasin 1 mm levystä ja juotin siihen 2 mm langasta tehdyn "rungon". Perhosen alapuolelle juotin puolikkaan renkaan, missä sormus on kiinni. Kuvasin sormusta vähän eri puolilta, jotta idea selviäisi paremmin..

perhoissormus4.jpg

Perhonen siis liikku aika vapaasti tuossa mutta ihmeen hyvin asettuu sormeen. Perhosen halkaisija on n. 3 cm.

Kolmas "juttu" oli sitten kaulakoru. Vähän Tousilta apinoitu mutta kuitenkin vähän oma(kin) malli. Yksinkertaisen näköinen mutta vaikeasti toteutettava! Tai tuotti ainakin minulle vaikeuksia..

rusetti.jpg

Eli rusetti kaulaan! Itse rusetti on niinkin ohkasesta kuin 0,4 mm levystä, keskiosa tosin 0.8 mm levystä. Rusetti on tehty kahdessa osassa eli sauma on keskellä. Ketjun pituuden voi vähän säädellä, itse ainakin kaipaan tätä ominaisuutta ketjulta koska puseroiden kaula-aukot ovat niin eri suuruisia!

Vähän muutakin pientä näpertelin kurssilla, mutta niitä kuvia hieman tuonnempana ;)))

Viikon päästä olen muuten jo Irlannissa, Dublinissa \o/