Kävin lauantain tutustumassa Espoon Karakalliossa Espoon AG-yhdistyksen toimintaan. Heillä oli päivän teemana Filigranikorut ja innostuin minäkin kokeilemaan. Aluksi hahmoteltiin ideaa muovipäällysteisellä rautalangalla ja messinkipantalangalla. Sen jälkeen mitat talteen ja työstö hopeisella patalangalla alkoi. Vääntelyä, kääntelyä ja lopuksi pääsi juottamaan paloja yhteen. Lisäsin kotona vielä yhden Swarovskin kristallin (6mm Siam) koruun, istuu minun mielestäni todella hyvin tuohon.

filisydn.jpg
(klikkaamalla kuvat suuremmiksi)

Pujotin riipuksen vielä punaiseen vahanauhaan. Sievä, vaikka itse sanonkin! Ehdottomasti aion tätä tekniikkaa kokeilla lisääkin.

Sitten vielä pari kuvaa hopeakurssilla tehdyistä. Ensiksi sormukset, jotka siellä tein.

sormukset.jpg

Vasemman puoleinen sormus oli ihka ensimmäiseni. Hakkasin siihen keskelle kuviota vasaran ja kuviopiikin (mikähän sen oikea nimi olikaan...) avulla. Sitten pistin levyn valssin läpi ja avot, kaunis kuvio tuli pintaan.

Oikeanpuoleinen on taottu vasaralla ja muutenkin sormuksen juottaminen ym. onnistui ensimmäistä paremmin. Tein sormuksen tyttären sormen mitalle ja kelpasikin hänelle!

ellewoods-1.jpg

Tässä sitten vielä parempaa kuvaa Elle Woods -ketjusta. Se on tehty 2 mm langasta eli aikas lailla sai jo käyttää voimaan renkaiden vääntämiseen, sahaamiseen sekä ketjua punoessa avaamiseen ja sulkemiseen. Lukon tein myös itse! Ja tuon sydämenkin sahasin hopealevystä ihan omin pikku kätösin ;-))) Tää onkin ollut kaulassa varmaan päivittäin! Tykkään tosi paljon. Painoa tällä muuten on melkosesti! Täytyis punnita jossain vaiheessa...